Περιφερειακά αναπτυξιακά προγράμματα: η περίπτωση του Δήμου Έδεσσας

Σιάκας, Διονύσης Β. (2018) Περιφερειακά αναπτυξιακά προγράμματα: η περίπτωση του Δήμου Έδεσσας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D62_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (805kB)

Abstract

Η εργασία αυτή ασχολείται με τα περιφερειακά αναπτυξιακά προγράμματα που εφαρμόστηκαν τα περασμένα χρόνια και ακόμα εφαρμόζονται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα με όσα εφαρμόστηκαν στο Δήμο Έδεσσας. Η εργασία αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται η περιφερειακή πολιτική της Ευρώπης, η περιφερειακή πολιτική στην Ελλάδα, δίνεται ο ορισμός της περιφερειακής ανάπτυξης, οι θεωρίες περιφερειακής ανάπτυξης, οι προσδιοριστικοί παράγοντες περιφερειακής ανάπτυξης, οι στόχοι της περιφερειακής ανάπτυξης και η περιφερειακή ανάπτυξη γενικά στην Ελλάδα. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται αναλυτικά τα κυριότερα αναπτυξιακά προγράμματα δηλαδή τα ΚΠΣ1, ΚΠΣ2, και ΚΠΣ3, η ΚΑΠ 2014 - 2020, το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και ΕΣΠΑ 2007 - 2013, το επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης και τέλος το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα προγράμματα που υλοποίησε ο Δήμος Έδεσσας. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο δίνεται η αναλυτική Swot Analysis του Δήμου και στη συνέχεια τα αποτελέσματα από την προσωπική έρευνα σε εργαζόμενο του Δήμου Έδεσσας και συγκεκριμένα στην υπεύθυνη προγραμματισμού κυρία Ψυχογιού και αναφέρονται σε όλα όσα χρησιμοποίησε ο Δήμος από περιφερειακά προγράμματα και σε ποιες δραστηριότητες και περιπτώσεις.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Αντωνιάδης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Περιφερειακή Πολιτική, Περιφερειακή Ανάπτυξη, Αναπτυξιακά Προγράμματα, Περιφερειακά αναπτυξιακά προγράμματα, ΕΣΠΑ, Δήμος Έδεσσας
Subjects: Α > Αναπτυξιακός προγραμματισμός
Ε > Ευρωπαϊκή Ένωση - Χρηματοδοτήσεις
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Jun 2019 08:28
Last Modified: 27 Jun 2019 08:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10017

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top