Παραγωγή ερυθρού οίνου προερχομένου από βιολογική αμπελοκαλλιέργεια

Μπάρτζος, Ξενοφώντας (2003) Παραγωγή ερυθρού οίνου προερχομένου από βιολογική αμπελοκαλλιέργεια. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap28_2003.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (816kB)

Abstract

Η παραγωγή των βιολογικών προϊόντων, άρα και του κρασιού, διέπεται από τις διατάξεις του ΚΑΝ 2092/91(ΕΟΚ) ¨Περί του βιολογικού τρόπου παραγωγής προϊόντων και των σχετικών ενδείξεων στα γεωργικά προϊόντα και στα είδη διατροφής¨. Σήμερα οι καταναλωτές ζητούν όλο και περισσότερα γεωργικά προϊόντα και είδη διατροφής που προέρχονται από καλλιέργειες που εφαρμόζουν γεωργικές πρακτικές που προστατεύουν το περιβάλλον και χρησιμοποιούν οικολογικές μεθόδους παραγωγής. Η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον άρχισε από τις ανεπτυγμένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπου παρατηρήθηκε διαταραχή της ισορροπίας του οικοσυστήματος. Με τη βιολογική γεωργία αποτρέπεται η χρησιμοποίηση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και στον ίδιο τον καταναλωτή άμεσα με την ύπαρξη χημικών υπολειμμάτων, κυρίως, σε βρώσιμα γεωργικά προϊόντα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σαρρή Ελένη
Uncontrolled Keywords: Βιολογικό κρασί, Έλεγχοι πιστοποίησης, Ασθένειες αμπελιού
Subjects: Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Β > Βιολογική γεωργία
Ο > Οίνος και οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 21 Mar 2015 16:57
Last Modified: 31 Mar 2015 06:47
URI: http://anaktisis.teiwm.gr/id/eprint/1014

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top