Ποιότητα γάλακτος

Σπυρίδης, Χρήστος (2004) Ποιότητα γάλακτος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (290kB)

Abstract

Γάλα είναι το έκκριμα του μαστικού αδένα των θηλαστικών που προορίζεται για τη διατροφή του νεογέννητου για το οποίο αποτελεί την μοναδική τροφή μέχρι μια ορισμένη ηλικία. Αλλά είναι επίσης απαραίτητη τροφή για τον άνθρωπο γενικά. Έτσι λοιπόν, σημαντικό είναι να αναφερθούμε στον σχηματισμό του γάλακτος δηλαδή την βιοσύνθεσή του καθώς και στη χημική σύσταση του. Εφόσον γίνει αυτό, εύλογο είναι να συγκρίνουμε το αγελαδινό γάλα για το οποίο μιλήσαμε με το πρόβειο και το γίδινο και να διαπιστώσουμε πολλά συμπεράσματα. Ακόμη, θα πρέπει να αναφερθούμε και στις ιδιότητες του γάλακτος, όπου είναι πολύ σημαντικές τόσο για τις βιομηχανίες, όσο και για τον ίδιο τον άνθρωπο. Έχοντας καταλάβει τι είναι γάλα, πόσο χρήσιμο είναι για εμάς και τα χαρακτηριστικά του, μπορούμε να προχωρήσουμε πιο εξειδικευμένα. Επειδή το γάλα μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσβληθεί από μικροοργανισμούς, σκόπιμο είναι να αναφερθούμε στους μικροοργανισμούς αυτούς και στις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν κατά την άμελξη, τη συλλογή και τη συντήρηση του γάλακτος, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αποφυγή μόλυνσης του.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Γάλα, Γαλακτοκομικά προϊόντα, Γαλακτοβιομηχανία, Ταχεία παστερίωση
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 23 Mar 2015 10:19
Last Modified: 01 Apr 2015 09:59
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1038

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top