Γενετική βελτίωση σιταριών

Βλάχου, Μαρία (2008) Γενετική βελτίωση σιταριών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp4_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Ο πληθυσμός της γης αυξάνεται σχεδόν εκθετικά ενώ η καλλιεργήσιμη έκταση αυξάνεται με πολύ πιο βράδυ ρυθμό και είναι ασφαλώς πεπερασμένη είναι φανερό ότι αν θέλουμε να αποφύγουμε την πείνα και την ασιτία σε παγκόσμια κλίμακα θα πρέπει στο μέλλον να παράγουμε περισσότερο κατά μονάδα επιφάνειας απ’ότι σήμερα. Η αύξηση της απόδοσης ανά μονάδα επιφάνειας μέχρι τώρα τουλάχιστον, οφείλεται κατά 50% στη δημιουργία καλύτερων ποικιλιών και κατά το υπόλοιπο στα διάφορα φυτοφάρμακα και της βελτιωμένες καλλιεργητικές φροντίδες. Η δημιουργία των καλύτερων ποικιλιών αποτελεί το αντικείμενο του κλάδου της επιστήμης που λέγεται βελτίωση φυτών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ζώτης Στυλιανός
Uncontrolled Keywords: Μαλακό σιτάρι, Σκληρό σιτάρι, Ποικιλίες σιτηρών
Subjects: Σ > Σιτηρά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 29 Mar 2015 12:25
Last Modified: 12 Nov 2015 16:26
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1237

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top