Η καλλιέργεια του ρυζιού στην Ελλάδα

Δημοπούλου, Θεώνη (2005) Η καλλιέργεια του ρυζιού στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap67_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (920kB)

Abstract

Η καλλιέργεια του ρυζιού αποτελεί μία σημαντική και βασική τροφή για τον περισσότερο πληθυσμό της γης, είναι μία πανάρχαια καλλιέργεια να και η εξακρίβωση της καταγωγής της είναι αρκετά δύσκολη. Η τεχνική καλλιέργεια που εφαρμόζεται είναι η αμειψισπορά και ακολουθεί η προετοιμασία του ορυζώνα, η εποχή σποράς, θρέψη – λίπανση. άρδευση, συγκομιδή και αποθήκευση καθώς και αναφέρονται οι εχθροί και οι ασθένειες του ρυζιού, όπως επίσης, οι τρόποι καταπολέμησης τους και ο έλεγχος ζιζανίων που πραγματοποιείται, όλα τα παραπάνω συντελούν στην παραγωγή καλής ποιότητας ρυζιού με κύρια χαρακτηριστικά την απόδοση στο μύλο, την κρυσταλλότητα του κόκκου, το μήκος του κόκκου, την σχέση μήκους προς το πλάτος του κόκκου και τη περιεκτικότητα σε αμυλόζη, φυσικά σε αυτό συντελεί ο ποιοτικός έλεγχος που ασκείται και η εφαρμογή σωστής περιβαλλοντικής πολιτικής.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Παραγωγή ρυζιού, Ασθένειες, Τεχνική καλλιέργειας
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Ρ > Ρύζι - Αποθήκευση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Feb 2015 17:27
Last Modified: 01 Apr 2015 07:48
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/142

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top