Η καλλιέργεια και οι προοπτικές ανάπτυξης του κρόκου στο Ν. Κοζάνης

Γούλιου, Ευθυμία (2012) Η καλλιέργεια και οι προοπτικές ανάπτυξης του κρόκου στο Ν. Κοζάνης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp16_2012.pdf
Restricted to Repository staff only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (30MB)

Abstract

Το βασίλειο των φυτών περιλαμβάνει περίπου 350.000 διαφορετικά είδη και τααρωματικά φυτά αποτελούν μια σχετικά μικρή ομάδα φυτικών ειδών. Πολλά από αυτάλέγονται και φαρμακευτικά, διότι περιέχουν ουσίες με αποδεδειγμένες θεραπευτικέςιδιότητες. Κοινό χαρακτηριστικό των αρωματικών φυτών είναι ότι στα διάφορα φυτικά μέρητους περιέχουν αιθέρια έλαια τα οποία τους προσδίδουν χαρακτηριστική. Αιθέρια έλαιαυπάρχουν πολλές φορές σε όλα τα όργανα του φυτού καθώς επίσης και στους οφθαλμούς, ταάνθη και τους καρπούς. Τα αρωματικά φυτά χρησιμοποιούνται στη γευστική βελτίωση τωντροφών (μαγειρική, ζαχαροπλαστική, βιομηχανία τροφίμων και ποτών) στην κοσμετολογία, για παραγωγή ευφραντικών αφεψημάτων κ.λ.π. Η εργασία αυτή αναφέρεται στον Ελληνικό κρόκο ένα φυτό με σπουδαίες φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική κα τη ζαχαροπλαστική. Η διεθνής ονομασία του κρόκου είναι International Red Saffron (International Standard ISO 3632 - 1 :1993)

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γραμπόβας Αναστάσιος
Uncontrolled Keywords: Κροκοπαραγωγή, Ιδιότητες του κρόκου, Επεξεργασία του κρόκου, Εμπόριο του κρόκου
Subjects: Α > Αρωματικά φυτά
Κ > Κρόκος (Φυτό) - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Apr 2015 17:57
Last Modified: 01 Oct 2015 09:43
URI: http://anaktisis.teiwm.gr/id/eprint/1618

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top