Παραγωγή βιολογικού οίνου

Τσαμπούρη, Ανθή (2004) Παραγωγή βιολογικού οίνου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp12_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Αντικείμενο της διπλωματικής διατριβής αποτελεί η «παραγωγή του βιολογικού οίνου». Μετά τη συνοπτική – γενική αναφορά στη βιολογική γεωργία αλλά και στη βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου ειδικότερα , επισημαίνονται οι παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα του κρασιού , αλλά και οι αναγκαίες φροντίδες των καλλιεργητών κατά την περίοδο ωρίμανσης της αμπέλου και του τρύγου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο στάδιο της εργοστασιακής επεξεργασίας , (από τη μεταφορά των σταφυλιών στο οινοποιείο μέχρι και την παραγωγή του τελικού προϊόντος ), ενώ παράλληλα δίνονται στοιχεία σχετικά με την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης .

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μολασιώτης Αθανάσιος
Uncontrolled Keywords: Βιολογική καλλιέργεια αμπέλου, Αλκοολική ζύμωση, Σύσταση σταφυλιού, Κρασί, Βιολογική γεωργία
Subjects: Α > Αμπέλια - Βιολογική γεωργία
Ο > Οίνος και οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 10 Apr 2015 15:54
Last Modified: 14 May 2015 11:39
URI: http://anaktisis.teiwm.gr/id/eprint/1768

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top