Τεχνολογία και ποιότητα αλλαντικών

Καραφωτιάς, Κωνσταντίνος (2012) Τεχνολογία και ποιότητα αλλαντικών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap47_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (12MB)

Abstract

Η χρήση των αλλαντικών ως μεταποιημένα προϊόντα κρέατος ή ως ένα συστατικό της διατροφής έχει αναγνωριστεί σε διαφορετικές ποικιλίες προϊόντων και διαφορετικούς πολιτισμούς του κόσμου εδώ και πολλούς αιώνες. Σε πολλές κοινωνίες η κατανάλωση αλλαντικών έχει βάσεις στην παράδοση των λαών (Γερμανία, Αγγλία, Ηνωμένες Πολιτείες κ.λπ. ) και αυτά θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βασικό πλεονέκτημα των αλλαντικών σε σχέση με το κρέας από το οποίο προέρχονται είναι η διατήρηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω των διαφόρων καρυκευμάτων, η χαμηλότερη τιμή της πλειοψηφίας των προϊόντων σε σχέση με το κρέας από το οποίο προέρχονται, ο μικρότερος χρόνος προετοιμασίας ενός γεύματος και η μικρή απώλεια θρεπτικών συστατικών κατά την μεταποίηση του κρέατος. Η παρούσα πτυχιακή εργασία μου με τίτλο «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» βοηθά στην πληρέστερη κατανόηση της έννοιας των αλλαντικών και τον διατροφικό τους ρόλο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Αλλαντικά, Ποιοτικός έλεγχος, Τεχνολογία παρασκευής κρεατομάζας, Διατροφική αξία αλλαντικών
Subjects: Α > Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικές προδιαγραφές
Τ > Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Mar 2015 09:06
Last Modified: 17 Jun 2015 09:35
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/320

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top