Συσκευασία τροφίμων

Πεϊόγλου, Σταύρος-Γεώργιος (2012) Συσκευασία τροφίμων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap33_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η συσκευασία τροφίμων αποτελεί ένα πολύ σημαντικής σπουδαιότητας παράγοντα σε ότι αφορά το τρόφιμο και τη συντήρησή του. Η συσκευασία πρέπει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του καταναλωτή, ο οποίος θέλει να βάλει στο τραπέζι του προϊόντα υγιεινά, φρέσκα, χωρίς συντηρητικά, προστατευμένα από οποιουσδήποτε παράγοντες μόλυνσης και τα οποία θα είναι εύκολα στην αποθήκευση και στη συντήρηση. Η συσκευασία επίσης πρέπει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της αγοράς για όλο και πιο εξελιγμένα προϊόντα, αλλά και της νομοθεσίας για όλο και πιο ασφαλείς και μη βλαβερές για τον καταναλωτή, πρώτες ύλες. Στη πτυχιακή αυτή εργασία, θα γίνει αναφορά στα υλικά τα οποία χρησιμοποι-ούνται για τη συσκευασία των τροφίμων, κατά πόσο αυτά επηρεάζουν και επηρεάζονται από το τρόφιμο και το περιβάλλον, επίσης θα αναφερθούν οι ουσιαστικοί στόχοι της συσκευασίας για τη προστασία του τροφίμου και τέλος οι σύγχρονες μέθοδοι συσκευασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Τύποι συσκευασίας, Πρώτες ύλες συσκευασίας, Ευρωπαϊκή νομοθεσία συσκευασίας, Ασηπτική συσκευασία
Subjects: Σ > Συσκευασία, Υλικά της
Τ > Τρόφιμα, Βιομηχανία και εμπόριο των - Ενοποίηση και συγχώνευση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 07:54
Last Modified: 04 Jun 2015 08:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/358

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top