Οίνος και οινοτουρισμός στην Ελλάδα

Κανύχη, Κλεάνθη (2010) Οίνος και οινοτουρισμός στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap67_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Στην εν λόγω εργασία παρουσιάζεται η διαδικασία της παραγωγής του κρασιού από το αρχικό του στάδιο το οποίο είναι η συγκομιδή του σταφυλιού, η βιομηχανοποίηση του και η τελική δημιουργία του οίνου μέχρι την σύνδεση του με την ταχέως αναπτυσσόμενη εμπορική δραστηριότητα που στοχεύει στον τουρισμό, τον λεγόμενο οινοτουρισμό. Επίκεντρο θα είναι η Ελλάδα η οποία δεν έχει αξιοποιήσει σε ικανοποιητικό βαθμό αυτήν την νέα εναλλακτική μορφή τουρισμού, η οποία θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της παραγωγής κρασιού και κατ’επέκταση με την δημιουργία σύγχρονων επισκέψιμων οινοποιείων, στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Εναλλακτικές μορφες τουρισμού, Οινοτουρισμός, Σταφύλι, Αμπέλι, Μούστος, Οινοποιητικές εταιρίες
Subjects: Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Ο > Οινοπνευματώδη ποτά - Μάρκετινγκ
Τ > Τουριστικό μάρκετινγκ
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 07 Mar 2015 07:52
Last Modified: 27 Oct 2015 08:23
URI: http://anaktisis.teiwm.gr/id/eprint/395

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top