Πρόσθετες αντιοξειδωτικές ουσίες στα τρόφιμα

Κουκουτάρα, Ευθυμία (2006) Πρόσθετες αντιοξειδωτικές ουσίες στα τρόφιμα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp13_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (857kB)

Abstract

Τα πρόσθετα θεωρούνται συστατικά των τροφίμων και πρέπει να αναγράφονται στην ετικέτα τους. Ωστόσο, ορισμένα πρόσθετα δεν θεωρούνται συστατικά τροφίμων και επομένως ο παρασκευαστής δεν είναι υποχρεωμένος να τα αναφέρει. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν : 1.Τα πρόσθετα, που η παρουσία τους σε ένα τρόφιμο οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι υπήρχαν εκ των προτέρων σε ένα ή περισσότερα συστατικά του τροφίμου αυτού και επομένως δεν προστέθηκαν σκόπιμα στο συγκεκριμένο τρόφιμο. 2.Τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται ως βοηθητικά μέσα (processing aids) της τεχνολογίας (όπως τα ένζυμα). 3.Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στις αναγκαίες ποσότητες ως φορείς ή φορείς διαλυτών πρόσθετων ή αρωμάτων. 4.Οι αρωματικές ύλες. 5.Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την προστασία των φυτών και των φυτικών προϊόντων. 6.Οι ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα ως θρεπτικές ύλες όπως βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νακοπούλου Ζαχαρούλα
Uncontrolled Keywords: Κατηγορίες πρόσθετων, Διατροφικά πρόσθετα, Αντιοξειδωτικές ουσίες, Ιδιότητες των πρόσθετων ουσιών
Subjects: Τ > Τρόφιμα - Τεχνολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 20 May 2015 11:28
Last Modified: 20 May 2015 11:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/4192

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top