Επίδραση συστατικών, παραγωγικής διαδικασίας, φυσικών και χημικών παραγόντων στη γεύση και το άρωμα του τυριού

Δραγανίδης, Κωνσταντίνος (2008) Επίδραση συστατικών, παραγωγικής διαδικασίας, φυσικών και χημικών παραγόντων στη γεύση και το άρωμα του τυριού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp1_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (390kB)

Abstract

Το τυρί είναι προϊόν ωρίμανσης, της στερεής ουσίας που διαχωρίζεται από το γάλα, όταν το πήξουμε προσθέτοντας ουσίες που το ξυνίζουν και αποβάλουν το νερό του. Οι παλιοί κτηνοτρόφοι λέγανε: 'από τις ρόγες του μαστού και στο καζάνι...' Αυτό προφανώς ήθελε να επισημάνει ότι το τυρί πρέπει να φτιάχνεται όσο το γάλα είναι φρέσκο. Όταν μείνει, αρχίζουν οι ζυμώσεις (για τις οποίες θα μιλήσουμε παρακάτω) με αποτέλεσμα το γάλα να ξυνίζει, να χαλάει και να είναι μικροβιολογικά ύποπτο και επικίνδυνο. Όταν λοιπόν δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι για το γάλα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε παστερίωση.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Τυροκομία, Τυριά, Παραγωγή τυριού
Subjects: Τ > Τυροκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 11 Mar 2015 17:25
Last Modified: 11 Mar 2015 17:25
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/585

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top