Ποιοτικά χαρακτηριστικά της καπνιστής πέστροφας

Χατζηλία, Νίκη (2017) Ποιοτικά χαρακτηριστικά της καπνιστής πέστροφας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap7_2017.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (602kB)

Abstract

Η πτυχιακή εργασία δομήθηκε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε κατά το δυνατό να είναι περιορισμένη, αλλά και κατανοητή όχι μόνο από τον ειδικό επιστήμονα ή τον φοιτητή αλλά και από αυτόν που ενδιαφέρεται για περεταίρω ενημέρωση του συγκεκριμένου αντικειμένου. Η πτυχιακή εργασία χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος που είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση αποτελείται από τρία κεφάλαια και περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες, τόσο για τις νωπές όσο και για τις καπνιστές πέστροφες. Όσον αφορά στις νωπές πέστροφες αναγράφονται ιστορικά στοιχεία, πληροφορίες για το υδάτινο περιβάλλον στον οποίο ζουν, τα μορφολογικά και τα ανατομικά τους χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια γίνεται μια εκτενής αναφορά στις καπνιστές πέστροφες, στον καπνό και τα συστατικά του και τα στάδια προετοιμασίας των ιχθύων που προορίζονται για κάπνιση. Τέλος, γίνεται μια συνοπτική αναφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της καπνιστής πέστροφας και των χημικών μεταβολών που υφίσταται η σάρκα των αλιευμάτων κατά την διάρκεια της κάπνισης. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε λεπτομερώς η επεξεργασία των αλιευμάτων από την αρχική έως και την τελική τους μορφή, ως καπνιστές πέστροφες. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι διάφορες μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την εξέταση των δειγμάτων. Το δεύτερο μέρος ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των διαφόρων μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν. Στο τελευταίο τμήμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας παρουσιάζονται τα συμπεράσματα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Ιριδίζουσες πέστροφες, Μέθοδοι αλάτισης, Οξείδωση του λίπους
Subjects: Ι > Ιχθυοκαλλιέργεια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 14 Mar 2017 10:10
Last Modified: 14 Mar 2017 10:10
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8600

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top