Προσδιορισμός φαινολικών ενώσεων και αντιοξειδωτικής δράσης δειγμάτων κακάο

Τσινασλανίδου, Δήμητρα (2017) Προσδιορισμός φαινολικών ενώσεων και αντιοξειδωτικής δράσης δειγμάτων κακάο. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap24_2017.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Ως αντιοξειδωτικά χαρακτηρίζονται οι ενώσεις που έχουν την ικανότητα να παρεμποδίζουν τις αντιδράσεις που οφείλονται στην παρουσία ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας έτσι από τις βλαβερές συνέπειές τους. Στην τάξη των φυσικών αντιοξειδωτικών ανήκουν οι φαινολικές ενώσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σκόνη κακάο (Theobroma cocoa L.), προϊόν που καταναλώνεται σε πολλές χώρες αποτελεί σημαντική πηγή πολυφαινολών. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη δέκα διαφορετικών δειγμάτων σκόνης κακάο που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά ως προς την αντιοξειδωτική τους δράση με τις μεθόδους DPPH και ABTS καθώς και των ολικών φαινολικών, με τη μέθοδο FOLIN-CIOCALTEU.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παπαδάκη Χαρίκλεια, Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Κακαόδεντρο, Βουτυτοκακάο, Φαινολικές ενώσεις, Μέθοδος DPPH, Μέθοδος ABTS, Μέθοδος FOLIN-CIOCALTTEU, Μέθοδος FRAP
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 16 Nov 2017 12:17
Last Modified: 16 Nov 2017 12:17
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/9123

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top